Zbirne linije

Zbirni transport – logistička rešenja za široku lepezu delatnosti

Milšped u svojoj širokoj lepezi usluga nudi optimalna transportna rešenja za svaku delatnost.

Zbirni transport je posebno atraktivna usluga u ponudi kompanije Milšped, prvenstveno namenjena klijentima koji uvoze ili izvoze manje pošiljke iz LTL (less than truck load) kategorije. Reč je o pošiljkama koje ne zauzimaju čitav tovarni prostor, već se prikupljaju u jednom robnom terminalu i otpremaju zajedno sa pošiljkama drugih nalogodavaca do mesta prijema. Klijenti tako plaćaju prevoz samo za prostor koji je njihova pošiljka zauzela. Na taj način se skladišni i tovarni prostor efikasnije eksploatišu, a korisnici zauzvrat dobijaju nižu cenu usluge. Bez obzira na količinu robe, Milšped garantuje vrhunsku uslugu transporta, skladištenja i carinske procedure, po najsavremenijim svetskim standardima.

Ovi benefiti su naročito značajni za mala i srednjapreduzeća, na primer za neposredne proizvođače koji samostalno izvoze svoju robu ili za ugostitelje koji imaju potrebu da redovno uvoze male pošiljke.

Umesto da prilagođavate količinu robe uslovima transporta, Milšped će prilagoditi uslove transporta vašim potrebama i mogućnostima.

Osnovne informacije o zbirnim linijama

Rad sa zbirnim pošiljkama unutar Milšped grupe je organizovan preko Evropske i Balkanske mreže. Preko Evropske mreže (European network ) postoje tri glavna HUB-a za prijem pošiljki iz EU: Ljubljana, Zagreb i Beograd. Dalja distribucija zbirnih pošiljki do krajnjih primaoca na prostoru Zapadnog Balkana se iz ova tri HUB-a vrši preko regionalnih HUB-ova, tj. preko Balkanske mreže: Sarajevo, Podgorica i Tirana.

Zbirne linije na prostoru EX –YU (Balkan network):

HUB Ljubljana: Preko HUB-a u Ljubljani se organizuje distribucija zbirnih pošiljki u Sloveniji i takođe se organizuje pretovar zbirnih pošiljki ka Bosni i Hercegovini (2 puta nedeljno ka Sarajevu), Hrvatskoj (svaki radni dan ka Zagrebu) i Srbiji (svaki radni dan ka Beogradu), odakle se kasnije otpremaju ka ostatku Balkana (Makedoniji, Kosovu, Crnoj Gori i Albaniji).

HUB Zagreb: Preko HUB-a u Zagrebu se organizuje distribucija zbirnih pošiljki u Hrvatskoj i takođe se organizuje pretovar zbirnih pošiljki ka Bosni i Hercegovini (3 puta nedeljno ka Sarajevu). Zagreb je na dnevnom nivou povezan sa HUB-om u Ljubljani. Dnevna linija ka Ljubljani se takođe koristi i za otpremu pošiljki ka Beogradu (takođe na dnevnom nivou) ili tri puta nedeljno direknom linijom Zagreb – Beograd.

HUB Beograd:  Preko HUB-a u Beogradu se organizuje distribucija pošiljki u Srbiji i  takođe se organizuje  pretovar ka Podgorici i Skoplju (4 puta nedeljno), Sarajevu (2 puta nedeljno), Prištini (2 puta nedeljno) i ka Tirani (2 puta nedeljno – preko terminala u Podgorici).

Navedena vremena transporta su važeća samo ukoliko pošiljke imaju najavu minimum 1 radni dan (24h) pre planiranog utovara, ukoliko se izvozno carinjenje vrši na terminalu otpreme i ukoliko je prateća dokumentacija potpuna i ispravna. Vreme isporuke klijentima je 24h po izvršenom carinskom postupku.

Zbirne linije iz EU (European network):

HUB Ljubljana: U Ljubljanu po redovnom rasporedu stižu zbirne linije iz Nemačke (tri puta nedeljno), Italije (dva puta nedeljno) i iz Španije i Britanije (jednom nedeljno). Zbog specifičnog položaja Ljubljane ovaj HUB se koristi i kao tranzitni za zbirne pošiljke ka ostatku Balkana, tj. pretovaraju se linije iz Španije i Britanije (ka ostatku EX-YU zemalja) i iz Italije (ka Hrvatskoj).

HUB Zagreb: U Zagreb na redovnom nedeljnom nivou stižu zbirne linije iz Nemačke (dva puta nedeljno) i Benelux-a (dva puta nedeljno). Iz ostatka EU pošiljke stižu u Zagreb preko HUB-a u Ljubljani.

HUB Beograd: U Beograd na redovnom nedeljnom nivou stižu pošiljke iz Nemačke (tri puta nedeljno), Italije (dva puta nedeljno), Beneluxa (dva puta nedeljno) i iz Britanije, Poljske i Turske (jednom nedeljno). Pošiljke iz Austrije, Mađarske, Češke, Slovačke i Poljske stižu u Beograd preko HUB-a u Budimpešti na dnevnom nivou. Pošiljke iz Skandinavije preko HUB-a u Malmeu stižu redovno 2 puta nedeljno u Beograd.

Prikupljanje pošiljki do terminala – shodno dogovorenim uslovima sa ino-partnerima. Za pošiljke koje se prikupljaju moraju postojati najave minimum 36-72 radnih h (1,5 – 3 radna dana) pre planiranog preuzimanja (u zavisnosti od zemlje i regije prikupljanja).

Lokacije HUB-ova