FMCG

Iako mnogi proizvođači i distributeri i dalje realizuju isporuke u sopstvenoj režiji, globalni trend FMCG industrije jeste logistički autsorsing tj. FMCG kompanije prenose odgovornost realizacije fizičke distribucije na logističke provajdere i tada oblast lanaca snabdevanja postaje rezervoar ušteda.

Milšped distribuira Vašu robu iz fabrike do prodavnice i ne samo to. Mi poznajemo industriju i razumemo šta je važno.

Za proizvođače i distributere efikasna distribucija do prodajnih objekata je od kritične važnosti, a raspoloživost robe na policama u radnjama čini suštinu biznisa.

Pored ovoga, FMCG industriju odlikuje i cenovni pritisak koji „jede“ prodajnu maržu.

Ako se tome pridoda konkurencija, sve kraći životni ciklus proizvoda, rastući kompleksni zahtevi „ritejlera“ i krajnjih potrošača, prepoznaćete izazov u celoj FMCG industriji.
Milšped poseduje bogato iskustvo u različitim oblastima FMCG od hrane i pića, preko kozmetičkih proizvoda, kućne hemije do obuće i tekstila.

Našu moć čini razvijena distributivna mreža od preko 20,000 isporučnih mesta u Srbiji, rokovi isporuke 24/48h, fleksibilnost i visoko profesionalni tim ljudi.

Visok nivo usluge koji pružamo našim klijentima postavlja standarde na FMCG tržištu u celom regionu.

Pored osnovnih usluga (skladištenje i transport), našim FMCG klijentima nudimo široku lepezu dodatnih logističkih usluga kao što su:

Takođe naš stručni tim pruža dodatno

  • Logistički konsalting
  • Pomoć u planiranju i kreiranju distributivne mreže komercijale
  • Izveštavanje o svim aspektima kretanja i atributima robe

Sve navedeno je podržano savremenim logističkim softverskim alatima(WMS, TMS, DMS) kroz razvijene EDI interfejse sa klijentima.

Koristeći Milšped kao pružaoca logističke usluge, FMCG kompanije se fokusiraju na svoju osnovnu delatnost, spremni su da se u kratkom roku prilagode novim okolnostima na tržištu, rastućim zahtevima potrošača, utiču na smanjenje ukupnih operativnih troškova i povećaju sopstveni profit.

Poboljšano prognoziranje, kraći rokovi isporuke, smanjenje troškova gubitka ili uništenja robe, smanjenje vremena administracije i broja reklamacija su samo neke od koristi kojima naši klijenti uspevaju ostvariti konkurentsku prednost.