Proširenje obima HACCP sertifikata

  • November 21, 2016

sgs_haccp_tcl_srbija

Značajan korak u poslovanju kompanije Milšped bio je 2007. godine kada je izvršeno uvođenje i sertifikovanje HACCP sistema. Kompanija je sertifikacijom  potvrdila usklađenost da posluje u skladu sa međunarodno priznatim standardima i preporukama. Jedan od primarnih ciljeva kompanije svakako je stalna briga o zdravstvenoj ispravnosti proizvoda u lancu snabdevanja. Kompanija danas svojim poslovanjem u skladu sa HACCP sistemom i smernicama dobrih praksi svojim klijentima obezbeđuje zdravstvenu ispravnost proizvoda prilikom transporta, skladištenja i distribucije.

Početkom novembra, 2016. godine, kompanija Milšped je uspešno završila proširenje obima HACCP sertifikata rukovanja (skladištenja, transporta i distribucije) sledećih grupa proizvoda: mleka i mlečnih proizvoda i papirnih rolni, od strane međunarodnog sertifikacionog tela SGS. Porodica standarda proširena je dobijanjem dva nova HACCP sertifikata koji potvrđuju da je uspostavljan sistem kojim se osigurava zdravstvena ispravnost mleka i mlečnih proizvoda, kao i zdravstvena ispravnost  papirnih rolni koje se koriste za preradu i izradu ambalaže za tečne proizvode.

Kompanija Milšped je u skladu sa svojom vizijom i strategijom razvoja prepoznala značaj primene standarda u svim sferama svog poslovanja, obezbeđujući najviši nivo kvaliteta usluge svojim klijentima, kao i najviši stepen usklađenosti sa propisanim zakonskim regulativama.

Milšped ima za cilj da pruži uslugu najvišeg nivoa kvaliteta, ali i  da predstavlja primer na tržištu odgovornim i pouzdanim poslovanjem. S obzirom na to da su najviši standardi upravo ti koji diktiraju konkurentnost na tržištu, Milšped je njihovom primenom uspostavio jasan strateški cilj, a to je liderska pozicija u oblasti logistike, ne samo u zemlji već i šire.