Милшпед Монтенегро д.о.о

Милшпед Монтенегро д.о.о

Mилшпед е присутен на пазарот на Црна Гора од 2003 година преку својата деловна единица Mилшпед Подгорица, која,во 2007 година во согласност со законската регулатива, повторно се регистрира во посебен правен субјект Милшпед Монтенегро Ltd. Подгорица.

Стручноста на вработените во спроведување на царинските операции, складирање и други операции, достапноста на чување на стока во комерцијалниот и царинскиот простор, сопствени транспортни возила за локална дистрибуција на територија на Црна Гора, ја прават Милшпед Црна Гора важна алка во обзбедување на интегрирани услуги на Милшпед групацијата.

Клучни факти:

  • Број на вработени: 25
  • Услуги: царинење, транспорт, складирање, логистика.
  • Локации на царински испостави : Подгорица Терминал, Подгорица Аеродром, Г.П. Добраково, Пристаниште Бар.
  • Простор за складирање: 4.500m², отворен тип 8.000m² (Подгорица, Бандиќи бб)
  • Референтни клиенти: Порше/Рокшпед, Нептун, Љетопис, Лукоил, Индитекс, Авон, Галерија на подови, Кока Кола, Cortix Група, Бамби 99, Арт градба, Societe Generale Montenegro банка, Darexmax, Црна Гора пат.

Милшпед Монтенегро д.о.о

Седиште: Ќемовско поле бб 81000 Подгорица, Црна Гора

Tел: +382 (0) 20 658 724
Факс: +382 (0) 20 658 725
Деловна адреса: Бандиќи бб 81410 Даниловград, Црна Гора
Тел: +382 (0) 78 114 200
Факс: +382 (0) 78 114 205
mail: office.mn@milsped.com