Милпшед Словенија отвора нова царинска канцеларија во Љубљана

  • July 25, 2016

cover 02.06 - zupcanic2i

Горди сме што Милшпед семејството ќе биде посилно за уште една царинска канцеларија, за да им овозможиме на клиентите полесен логистички пристап. Почнувајќи од 01.08.2016. започунва со работа нашата нова канцеларија за царинско посредување во Љубљана во рамките на БТЦ Царинска зона.

Милшпед Словенија, со отворање на новата канцеларија, почнува самостојно да го дава комплетниот царински консалтинг, царинско складиштење и да ги пружа сите царински услуги за свои клиенти.

Со отворањето на царинската канцеларија ја заокружуваме нашата понуда, од меѓународен и домашен транспорт со нашата произведувачка флота, до складирање и дистрибуција. На клиентите им стои на располагање и јавно царинско складиште со големнина од 1700 м2 во Гросупље.

Нашите клиенти на овој начин се здобиваат со можност на царинење на стоката во сите царински испостави во Словенија, поточно во деловните објекти во Копар и Љубљана, сите неопходни банкарски гаранции за царински и даночни обврски, како и транзитни банкарски гаранции.

Голема предност на новоотворената канцеларија е и врската со останатите Милшпед испостави ширум Балканот со чија помош ја пружаме комплетната понуда на нашите клиенти на ниво на регионот.