IT Servisi

IT infrastrukturni servisi

Milšped IT okruženje čini više od 45 servera uglavnom u virtuelnom okruženju više od 900 radnih stanica i preko 145 printera. Imamo više od 80 poslovnica povezanih kroz jedinstven informacioni sistem.
Većina opreme je u server sali, a deo je u realociranim rek ormanima osiguranim posebnim bravama i kamerama. Pristup podacima je obezbeđen preko politike domena i lične prijave na sistem.
Tim sistem administratora je sastavljen od 4 visoko obučenih inženjera koje brinu o serverima i ruterima, i četvoro inženjera i tehničara koji rade kao „help desk“podrška. Imamo 24/7 podršku za bilo koju vrstu problema.
Skladišta kompanije povezana su WIFI mrežom koja nam omogućuje da obradimo sve skladišne transakcija putem RF pištolja u realnom vremenu.
Takođe imamo GPS uređaje u svim našim vozilima za distribuciju i kod većine vozila podizvođača, tako da možemo pratiti položaj i status isporuke preko softverskog rešenja.
Kopije baza podataka čuvaju se prema definisanoj politici zaštite. Backup se šalje, preko osigurane linije, do centra podataka 30km od kompanije.
U većini poslovnica imamo primarnu i redudantnu internet vezu.

IT softverski servisi

Milšped Grupa koristi različlita poslovna softverska rešenje uključujući WMS rešenje za upravljanje svim skladišnim aktivnostima, Route Planning rešenje za dinamičko rutiranje u distribuciji, Transport Menadžer za organizaciju svih transportnih ruta, JCI za obradu carinskih deklaracija, ERP rešenje za finansije, nabavku i kontroling i HR rešenje za evidenciju i upravljanje kadrovima kompanije, upravljanje odsustvima uključujući i self portal preko koga zaposleni mogu da procesiraju različite zahteve ka HR-u. Implementirali smo Microsoft Dynamics ERP rešenje koje je trenutno u produkciji u srpskim kompanijama, a u planu je skora implementacija i u ostalim kompanijama Milšped Grupe.
Naši sistemi / aplikacije se baziraju na Microsoft .NET Framework i Microsoft SQL Server. Microsoft .NET Framework tehnologije koje se koriste uključuju Windows Forms, ASP.NET, ADO.NET, Windows Communication Foundation (WCF) i Windows Workflow Foundation (WF). SQL Server Management Studio se koristi za upravljanje bazama podataka, SQL Server usluge integracije (SSIS) za skladištenje podataka i SQL Server Analysis Services (SSAS) za Business Intelligence.
Razvoj softverskih rešenja se najvećim delom obavlja preko partnera. Milšped ima interni tim inženjera koji pružaju oprativnu podršku korisnicima i analitičare poslovnog sistema koji pripremaju zahteve za doradama i promenama u sistemu.

IT integracioni servisi – EDI

Milšped ulaže u najnovije IT tehnologije, kao što su EDI razmena podataka s klijentima. Kroz EDI razmenu naši klijenti dobijaju efikasan način za slanje elektronskih zahteva za realizaciju pojedinih logističkih usluga direktno iz svojih sistema, bez potrebe za slanje e-mailova ili telefonskom komunikacijom.
Milšped je razvio više od 250 interfejsa s klijentima, uključujući Import narudžbenica, Import Najava Prijema (ASN), Potvrde o prijemu, Import naloga za isporuku, Potvrdu isporuke, Eksport transakcija za blokiranje, Eksport transakcija za promenu lot atributa zaliha, Proveru stanja zaliha, Otkazivanje naloga za isporuku, Import povrata, Potvrdu prijema povrata, Otkazivanje povrata, Import artikala, Import kupaca (isporučnih mesta), Import pošijki u transportu, Eksport transportnih ruta i statusa pošiljki i sl.
Imamo vrlo fleksibilno rešenje za EDI razmenu koji se može lako prilagoditi na bilo koji zahtev klijenta i koje podržava sve protokole za razmenu podataka (SMTP, SOAP, HTTP, FTP, …) i formate dokumenata (XML, XLS, CSV, TXT, …)